Kleinkoor Caprice

Kleinkoor Caprice is een ambitieus amateur kamerkoor dat haar passie voor zingen en koormuziek naar een zo groot mogelijk publiek wil brengen.

 

Kleinkoor Caprice ontstond in 1983 op initiatief van een aantal zangers, die gevraagd werden gezamenlijk Christmas Carols te zingen. Dit ene optreden smaakte naar meer en in 1984 vond het eerste officiële concert plaats in de Oude Kerk in Ermelo. Vanaf de start werd het koor gedirigeerd door Bram Stellingwerf, die in 2010 na 26 jaar het stokje overgaf aan Wolfgang Lange. Vanaf 2015 staat Kleinkoor Caprice onder leiding van Hans Noijens.

In haar 40-jarig bestaan is Kleinkoor Caprice uitgegroeid tot een van de toonaangevende koren van de regio. De 30 zangers zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers, die hun passie voor zingen vinden in een breed repertoire. Caprice zingt een grote diversiteit aan stijlen: van a capella koormuziek en Christmas Carols tot grote oratoriumwerken, van renaissance-werken tot hedendaagse composities.

Het koor wordt geroemd om haar prachtige warme klank en dynamische precisie. 

Vanuit haar thuisbasis in Ermelo (tussen Harderwijk en Amersfoort) treedt Kleinkoor Caprice regelmatig op in de regio en soms daarbuiten. Ook buitenlandse concertreizen vormen een vast onderdeel van Kleinkoor Caprice. Sinds 1988 heeft Caprice al in vele landen op bijzondere locaties gezongen, met als speciale hoogtepunten de optredens in de Sint Pieterskerk in Rome en de Nôtre-Dame in Parijs.

Organisatie
dirigent / artistiek leider: Hans Noijens
voorzitter: Anneke Plette
secretaris: Dick Leene
muzikale zaken: Cobi Elzinga
concertorganisatie: Feikje Stellingwerf
marketing en promotie: Maria van der Schalie
penningmeester: Paul de Haan

Zangers

SOPRANEN

ALTEN

TENOREN

BASSEN

Kom jij onze zangersgroep versterken?

Ben jij een zanger op zoek naar een koor? Dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken en/of meezingen.