Meezingen?

Kleinkoor Caprice heeft momenteel plaats voor twee tenoren en twee lage bassen.
Interesse? Je bent van harte welkom een repetitie bij te wonen.

DONDERDAG 23 MEI 2024: OPEN REPETITIE  |  20.00-22.00 uur, Harderwijkerweg 10, Ermelo

Ook wanneer er geen vacatures zijn (voor jouw stemgroep), maar je wel interesse hebt in Caprice, kom dan gerust eens kijken bij een repetitie en maak op ontspannen wijze kennis met de koorleden en dirigent en met onze werkwijze. Wie weet ontstaan er mogelijkheden op een wat langere termijn.

Maak hiervoor even een afspraak met Dick Leene, via 06 53 24 30 07 of secretaris@kleinkoorcaprice.nl.

Jij bent…
  • een geoefende en/of ambitieuze koorzanger 
  • een liefhebber van koormuziek in allerlei stijlen
  • bereid om thuis muziek in te studeren (vind je dat lastig, dan helpen we je daar graag bij)
  • een gezellige toevoeging aan de traditionele laatste-donderdag-van-de-maand-borrel 😉
Bij Caprice vind je…
  • een ambitieus (amateur)niveau mét een fijne, ontspannen manier van repeteren
  • toffe programma’s met ruimte voor eigen inbreng over te zingen stukken
  • een breed repertoire (in stijlen en tijdsperiodes)
  • voor wie dat nodig heeft: stemvorming en hulp bij het instuderen van muziek
  • gave koorreizen, gemiddeld eens per 2 jaar (volgend jaar: Barcelona!)
  • een unieke, warme groep mensen (het extreem lage verloop spreekt voor zich!)

foto: Peter Sitsen

De komende tijd op ons programma

De komende tijd op ons programma

Wat kun je verwachten?

Uiteraard kom je eerst één of twee keer sfeer proeven en meezingen om te bepalen of Kleinkoor Caprice bij je past. Vervolgens kun je auditie doen. Bij de auditie luisteren we naar je stemkwaliteiten, onder andere souplesse, legato zingen, klinkervorming en bereik; ook bepalen we je stemsoort. Dat kan het beste aan de hand van een zelfgekozen en meegenomen begeleid lied/koorwerk – neem een kopie mee voor de pianist! Daarnaast zing je een begeleide solfège van blad en luisteren we naar je toongeheugen. Na de auditie geven we altijd een advies: over je stem en ook over je vaardigheden. Bij de auditie zijn naast de dirigent ook twee koorleden aanwezig die samen de auditiecommissie vormen.

Schrikt de auditie je af? Maak je geen zorgen! Bij de auditie rekenen we je niet af op je kunnen, maar luisteren we vooral naar je potentie.

Heb je interesse? Neem dan vooral contact op met secretaris Dick Leene, via 06 53 24 30 07 of secretaris@kleinkoorcaprice.nl.

foto: Peter Sitsen

Over Kleinkoor Caprice

Kleinkoor Caprice is een ambitieus amateur kamerkoor dat haar passie voor zingen en koormuziek naar een zo groot mogelijk publiek wil brengen.

In haar 40-jarig bestaan is Kleinkoor Caprice uitgegroeid tot een van de toonaangevende koren van de regio. De 30 zangers zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers, die hun passie voor zingen vinden in een breed repertoire. Caprice zingt een grote diversiteit aan stijlen: van a capella koormuziek en Christmas Carols tot grote oratoriumwerken, van renaissance-werken tot hedendaagse composities.

Het koor wordt geroemd om haar prachtige warme klank en dynamische precisie. 

Vanuit haar thuisbasis in Ermelo (tussen Harderwijk en Amersfoort) treedt Kleinkoor Caprice regelmatig op in de regio en soms daarbuiten. Ook buitenlandse concertreizen vormen een vast onderdeel van Kleinkoor Caprice. Sinds 1988 heeft Caprice al in vele landen op bijzondere locaties gezongen, met als speciale hoogtepunten de optredens in de Sint Pieterskerk in Rome en de Nôtre-Dame in Parijs.

Elke week komt het koor op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg 10 in Ermelo bijeen om te repeteren.

Ja, ik wil graag een keer komen meezingen!

Meezingen
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam