Meezingen?

Kleinkoor Caprice heeft momenteel plaats voor twee tenoren en twee lage bassen. Voor de uitvoering van de Hohe Messe in oktober 2023 zoeken wij bovendien nog enkele (mannelijke) projectzangers. Interesse? Je bent van harte welkom een repetitie bij te wonen.

Ook wanneer er geen vacatures zijn (voor jouw stemgroep), maar je wel interesse hebt in Caprice, kom dan gerust eens kijken op een repetitie en maak op ontspannen wijze kennis met de koorleden en dirigent en met onze werkwijze. Wie weet ontstaan er mogelijkheden op een wat langere termijn.

Maak hiervoor even een afspraak met Dick Leene, via 06 53 24 30 07 of secretaris@kleinkoorcaprice.nl.

Wie zoeken wij?

Je bent een geoefende en/of ambitieuze koorzanger die een muzikale uitdaging niet schuwt en op (voor amateurzangers) hoog niveau wil presteren. Je hebt de ruimte om te leren en hoeft dus nog niet alles vlekkeloos te beheersen. Je bent in staat om thuis noten te studeren, zelfstandig of eventueel met wat hulp van Caprice, zodat we in de repetities kunnen werken aan de muziek zelf en aan de klank van het koor.

Wat kun je verwachten?

Uiteraard kom je eerst één of twee keer sfeer proeven en meezingen om te bepalen of Kleinkoor Caprice bij je past. Vervolgens kun je auditie doen. Bij de auditie luisteren we naar je stemkwaliteiten, onder andere souplesse, legato zingen, klinkervorming en bereik; ook bepalen we je stemsoort. Dat kan het beste aan de hand van een zelfgekozen en meegenomen begeleid lied/koorwerk – neem een kopie mee voor de pianist! Daarnaast zing je een begeleide solfège van blad en luisteren we naar je toongeheugen. Na de auditie geven we altijd een advies: over je stem en ook over je vaardigheden. Bij de auditie zijn naast de dirigent ook twee koorleden aanwezig die samen de auditiecommissie vormen.

Heb je interesse? Neem dan vooral contact op met secretaris Dick Leene, via 06 53 24 30 07 of secretaris@kleinkoorcaprice.nl.

 
Over Kleinkoor Caprice

Kleinkoor Caprice uit Harderwijk is een amateur kamerkoor dat streeft naar een hoog zangniveau. Het koor geniet goede bekendheid op de Noordwest-Veluwe en ver daarbuiten. De 30 leden zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers, voor wie zingen een vorm van topsport is.

Elke week komt het koor op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg 10 in Ermelo bijeen om te repeteren.

Het repertoire is breed: van a capella koormuziek tot grote oratoriumwerken en van renaissancemuziek tot hedendaagse composities.