NijKerkmuziek: A Festival of Lessons and Carols

Zaterdagmiddag 17 december organiseert de stichting NijKerkmuziek in samenwerking met Zaterdagmiddagmuziek De Fontein A Festival of Lessons and Carols om 16:00 uur in de Fontein in Nijkerk.

Eerder dit jaar startte de stichting NijKerkmuziek met een succesvolle serie interkerkelijke vespers met ondersteuning vanuit een groot aantal Nijkerkse kerken. Een week voor Goede Vrijdag en Pasen werd, in samenwerking met Zaterdagmiddagmuziek De Fontein, een Paasoratorium uitgevoerd. In aanloop naar Kerst zal er, naast een serie vespers, op zaterdagmiddag 17 december A Festival of Lessons and Carols georganiseerd worden door NijKerkmuziek, opnieuw in een samenwerking met Zaterdagmiddagmuziek De Fontein.

De herkomst van A Festival of Lessons and Carols ligt in Engeland en komt uit de Anglicaanse traditie. Het betreft een viering met negen korte Bijbellezingen (de ‘lessons’). Aan de hand van deze lezingen wordt het verhaal van de belofte van de komst van de Messias en de geboorte van Jezus verteld. Deze lessons worden afgewisseld met het zingen van hymnen en andere koormuziek (de ‘carols’). Een deel van de hymnen kan worden meegezongen door de bezoekers. Dit soort vieringen vinden in aanloop naar kerst overal ter wereld plaats. Ook in Nederland heeft deze viering bekendheid gekregen 

Op zaterdagmiddag 17 december zal medewerking worden verleend door Kleinkoor Caprice uit Harderwijk onder leiding van Hans Noijens. Floris van Gils bespeelt het orgel en de piano. De lezingen worden verzorgd door Bert Goedhart.

De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te dekken. Zowel de doorgewinterde kerkganger alsook de cultureel ingestelde Nijkerker én de toevallige passant zijn van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen en mee te beleven. 

toegang: gratis
collecte ter bestrijding van de onkosten

ZATERDAG 17 DECEMBER 2022
16.00 UUR

DE FONTEIN, NIJKERK