Nederlands Kamerkoor: O Sacrum Convivium

Kleinkoor Caprice is uitgenodigd om op 13 oktober 2019 op te treden als voorprogramma voor het Nederlands Kamerkoor tijdens hun concert in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra, gaat van 3 t/m 13 oktober op tournee door Nederland met het concert O Sacrum Convivium.

In een intieme bezetting met 12 topzangers gaat het koor op verkenning door eeuwen aan oude én nieuwe zettingen van de tekst O sacrum convivium!. De belofte van hemelse heerlijkheid is door de eeuwen heen op muziek gezet door wereldberoemde componisten als Palestrina, Tomàs Luis de Victoria en Messiaen. In het concert schijnen deze zettingen als kleine zonnestralen door Poulencs duistere La Figure Humaine, als een muzikale krachtmeting tussen licht en donker. 

Iedereen, gelovig of niet gelovig, richt zich wel eens in wanhoop tot de hemel. Maar krijgen we ook een antwoord? Of blijft het angstvallig stil? O Sacrum Convivium gaat over dat teken van boven, over het moment dat we ons niet tot een god wenden, maar die god tot ons komt. Of niet. Dat de leegte gevuld wordt. Of niet. En we opnieuw in wanhoop verzanden.

In het kader van het participatieprogramma Zingen doe je samen!, in 2015 opgezet door het Nederlands Kamerkoor, neemt een aantal amateurkoren deel aan workshops met zangers van het Nederlands Kamerkoor en geven ze een kort concert in het voorprogramma dat voor alle concertbezoekers toegankelijk is. Op 13 oktober is de beurt dus aan Kleinkoor Caprice!

Kleinkoor Caprice zal tijdens het voorprogramma stukken ten gehore brengen van Frank Martin, Francis Poulenc en Eriks Ešenvalds.

Het concert vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en begint om 20.00 uur. Het voorprogramma van Kleinkoor Caprice start om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.

ZONDAG 13 OKTOBER 2019
19.30 UUR

TIVOLIVREDENBURG, UTRECHT