Project: Spem in alium

Ben jij een ervaren koorzanger en hou je wel van een uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij veel gevorderde koorzangers staat ‘ie hoog op de bucket list: Spem in alium. Dit 40-stemmige meesterwerk van Thomas Tallis, gecomponeerd in de 16e eeuw, vormt het onbetwiste hoogtepunt van de polyfone renaissancemuziek.

Gezien de omvang van het stuk – het is geschreven voor 8 koren van elk 5 stemmen; 40 stemmen in totaal – zoekt Kleinkoor Caprice gastzangers in elke stemgroep.

Het concertprogramma bestaat naast Spem in alium bovendien uit het iconische Miserere mei van Gregorio Allegri en het prachtige hedendaagse Miserere van James MacMillan.

Naar wie zijn wij op zoek?
  • Je bent een ervaren koor-/ensemblezanger.
  • Je bent in staat de muziek thuis in te studeren.
  • Je bent beschikbaar op de hiernaast vermelde repetitiedata.
 

Wil jij meezingen?

Voor meer informatie neem je contact op met Mirjanne Hultzer via muziek@kleinkoorcaprice.nl

Over Kleinkoor Caprice

Kleinkoor Caprice uit Harderwijk is een amateur kamerkoor dat streeft naar een hoog zangniveau. Het koor geniet goede bekendheid op de Noordwest-Veluwe en ver daarbuiten. De 32 leden zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers, voor wie zingen een vorm van topsport is.

Het repertoire is breed: van a capella koormuziek tot grote oratoriumwerken en van renaissancemuziek tot hedendaagse composities.

Ook buitenlandse concertreizen vormen een vast onderdeel van Kleinkoor Caprice. Het koor heeft in vele landen op bijzonder locaties gezongen, waarvan de Sint Pieterskerk in Rome en de Notre-Dame in Parijs tot de hoogtepunten behoren.

Over dirigent Hans Noijens

Hans Noijens studeerde koordirectie bij Cees Rotteveel aan het Brabants Conservatorium en piano aan het Conservatorium in Maastricht.

Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie zette hij zijn studie voort bij Eric Ericson in Stockholm. Hij volgde cursussen bij o.a. Frieder Bernius, Daniel Reuss en Jos van Veldhoven. Als zanger was hij actief bij ensembles zoals Currende (Brussel), Cappella Amsterdam en de Nederlandse Bachvereniging. Hij werkte bij de NPS als programmasamensteller voor Radio 4.

Momenteel werkt hij als specialist cultuurparticipatie bij het LKCA, het landelijke kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst in Utrecht. Naast het kamerkoor Lingua Musica (Leiden) dirigeert hij projectkoor La Rosa uit Utrecht. Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor uiteenlopende muzikale projecten. Als docent koordirectie is hij verbonden aan de Meerjarige Dirigentenopleiding in Utrecht (MDO).

Informatie voor projectleden

CONCERTDATUM
zaterdag 14 mei 2022

REPETITIEDATA
do 3 februari | 20.00-22.00 uur
do 10 februari | 20.00-22.00 uur
za 19 februari | 13.00-17.00 uur
do 17 maart | 20.00-22.00 uur
do 31 maart | 20.00-22.00 uur
2-3 april | repetitieweekend
do 21 april | 20.00-22.00 uur
do 12 mei | 20.00-22.00 uur

LOCATIE
Nader te bepalen, omgeving Ermelo/Harderwijk

PROJECTKOSTEN
€25 bladmuziekkosten