Caprice in coronatijd

In dit bijzondere jaar is het voor iedereen een kwestie van aanpassen. Zo ook voor Kleinkoor Caprice. Ondanks alles zoeken we toch naar manieren om samen te kunnen blijven zingen.

Afgelopen voorjaar repeteerden we in kleine groepjes via Zoom – ieder vanuit zijn of haar eigen woonkamer, slaapkamer of zolderkamertje. Dirigent Hans zong en speelde en wij deden mee, met de microfoons op mute om een kakofonie van geluid te voorkomen.

Ook de zomervakantie is voor Caprice niet helemaal zangvrij voorbij gegaan. Hans heeft de mogelijkheid geboden om online drie lessen ‘solfège’ te volgen onder zijn leiding. In deze lessen hebben de koorleden zich laten bijscholen over de achtergronden van de muziek en geoefend met muziektheorie. Denk hierbij aan majeur- en mineurtoonladders, muzieksleutels, maatsoorten en toonintervallen. Voor de één soms wat herkenbaarder dan voor de ander, maar voor iedereen waren er bruikbare tips.

Na de zomer is het koor begin september voorzichtig weer begonnen met fysieke repetities in de Zendingskerk van Ermelo, natuurlijk onder strikte voorwaarden die in een protocol zijn gevat. Zo zorgen we voor voldoende afstand tussen de zangers, voldoende ventilatie, desinfectie, looproutes, etc. Er wordt in twee groepen van maximaal 15 personen gerepeteerd en we houden geen pauze.

Het geplande concert in de Plantagekerk te Harderwijk op 26 september kan helaas niet doorgaan. Vooralsnog houden we hoop dat we in december – in welke vorm dan ook – ‘gewoon’ de Carols kunnen uitvoeren.