Wie liegt die Stadt so wüst

In de periode rond Allerzielen brengt Kleinkoor Caprice op zaterdag 12 november het concert Wie liegt die Stadt so wüst. Getiteld naar het aangrijpende stuk dat Rudolf Mauersberger componeerde over het in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerde Dresden, wordt tijdens dit concert stilgestaan bij momenten van vertwijfeling en angst wanneer de wereld om je heen in brand staat. 

Dirigent Hans Noijens: “Zong Caprice in het voorjaar een programma over licht en hoop, we ontkomen er niet aan om het nu over ernstiger zaken te hebben en te zingen over wat er in de wereld ook nog gaande is… De beelden over vernietigde steden en dorpen krijgen we dagelijks onder ogen; het verlies en het leed van mensen is dichtbij en ook zelf ervaren we dat de wereld in brand staat. Wat bezielt ons mensen toch?”

In de muziek die deze avond zal worden uitgevoerd gaan wanhoop en verlies hand in hand met hoop en vertroosting. Op het programma staat onder meer prachtige Renaissance-muziek van Heinrich Schütz, Henry Purcell en Giaches De Wert en hedendaagse stukken van Arvo Pärt en de Letse componist Rihards Dubra. De avond staat onder leiding van dirigent Hans Noijens.

Wie liegt die Stadt so wüst vindt plaats op zaterdag 12 november 2022 vanaf 20.00 uur in de Immanuelkerk in Ermelo. Kaarten à €12 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij de entree van de kerk. Voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar is het jeugdtarief van €9 geldig. Voor leden van de stichting Vrienden van Caprice kosten de kaarten slechts €9 (maximaal 2 kaarten per Vriend).