Mis voor dubbelkoor van Frank Martin

De ontmoeting van koordirigenten Hans Noijens en Ramon van den Boom tijdens het Nederlands Koorfestival in 2016 heeft geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Kleinkoor Caprice en het Tilburgs Vocaal Ensemble. Op 16 en 23 februari zullen zij de indrukwekkende dubbelkorige mis van de in 1974 te Naarden overleden Zwitsers-Nederlandse componist Frank Martin ten gehore brengen.

Frank Martin beschouwde deze compositie, ontstaan in 1922, als een zaak tussen God en hemzelf. Dit heeft hem er van weerhouden het werk bij mogelijke uitvoerenden onder de aandacht te brengen. Daardoor werd de mis pas na bijna 40 jaar voor het eerst uitgevoerd.

Naast de mis van Martin staan op het programma a capellawerken van Brahms, Sommer, Jackson, Mendelssohn, Stanford en Gjeilo.

Dit zeer bijzondere concert wordt tweemaal uitgevoerd: op 16 februari 2019 in Putten en op 23 februari 2019 in Hilvarenbeek.

Meer informatie over het concert in Putten vindt u hier. Op de website van het Tilburgs Vocaal Ensemble wordt u verder geïnformeerd over het concert in Hilvarenbeek.

Graag tot ziens op één van beide avonden!